भारत के राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची || List of Nationalised Indian Banks

भारत के राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची || List of Nationalised Indian Banks With Headquarters.

General Knowledge में यह Questions हमेशा पुछा जाता है, कि भारत के राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची जो की किसी भी एक विषय पर आधारित होते हैं. आज के इस Article में हम भारत के राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची. इसके बारे में हम जानेंगे, Here you will find all of List of Indian Banks With Headquarte. you will aso see List of Indian Banks With Headquarte in Hindi as well as English also.

List of Nationalised Indian Banks With Headquarters
List of Nationalised Indian Banks With Headquarters
बेंक का नाम मुख्यालय का नाम
पंजाब एंड सिंध बैंक नई दिल्ली
बैंक ऑफ़ महाराष्ट्रा पुणे
स्टेट बैंक हैदराबाद (SBI का सहयोगी बैंक) हैदराबाद
बैंक ऑफ इंडिया मुंबई
आईडीबीआई बैंक मुंबई
यूको बैंक कोलकाता
स्टेट बैंक ऑफ पटियाला (SBI का सहयोगी बैंक) पटियाला
पंजाब नेशनल बैंक नई दिल्ली
केनरा बैंक बंगलौर
इंडियन बैंक चेन्नई
बैंक ऑफ़ बड़ौदा वड़ोदरा, गुजरात
इलाहबाद बैंक कोलकाता
कारपोरेशन बैंक मैंगलौर
भारतीय महिला बैंक नई दिल्ली
देना बैंक मुंबई
भारतीय रिजर्व बैंक मुंबई
भारतीय स्‍टेट बैंक मुंबई
यूनियन बैंक ऑफ इंडिया मुंबई
सेन्ट्रल बैंक ऑफ़ इंडिया मुंबई
बीकानेर एंड जयपुर स्टेट बैंक जयपुर
आंध्रा बैंक हैदराबाद
इंडियन ओवरसीज़ बैंक चेन्नई
विजया बैंक बंगलौर
यूनाइटेड बैंक ऑफ़ इंडिया कोलकाता
स्टेट बैंक ऑफ त्रावणकोर (SBI का सहयोगी बैंक) तिरूवनंतपुरम
सिंडिकेट बैंक मणिपाल (कर्नाटक)
ओरिएंटल बैंक ऑफ़ कॉमर्स नई दिल्ली
स्टेट बैंक मैसूर (भारतीय स्टेट बैंक का सहयोगी बैंक) बंगलौर
राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची
राष्ट्रीयकृत बैंक और मुख्यालयों की सूची

List of Nationalized Banks and Headquarters of India || List of Nationalized Indian Banks with Headquarters.

list of nationalized banks and headquarters
list of nationalized banks and headquarters

This question is always asked in General Knowledge, that the list of nationalized banks and headquarters of India, which are based on anyone subject. In today’s article, we list the nationalized banks and headquarters of India. We will know about it, here you will find all of the lists of Indian Banks with headquarters. you will also see the List of Indian Banks with Headquarter in Hindi as well as English also.

Bank name Headquarters Name
Punjab and Sindh Bank New Delhi
Bank of maharashtra Pune
State Bank Hyderabad (SBI’s associate bank) Hyderabad
Bank of India Mumbai
IDBI Bank Mumbai
Uco bank Kolkata
State Bank of Patiala (SBI’s associate bank) Patiala
Punjab National Bank New Delhi
Canara Bank Bangalore
Indian Bank Chennai
Bank of baroda Vadodara, Gujarat
Allahabad Bank Kolkata
Corporation Bank Mangalore
Bhartiya Mahila Bank New Delhi
Dena Bank Mumbai
reserve Bank of India Mumbai
State Bank of India Mumbai
Union Bank of India Mumbai
Central Bank of India Mumbai
Bikaner and Jaipur State Bank Jaipur
Andhra Bank Hyderabad
Indian Overseas Bank Chennai
Vijaya Bank Bangalore
United Bank of India Kolkata
State Bank of Travancore (SBI’s associate bank) Thiruvananthapuram
Syndicate Bank Manipal (Karnataka)
Oriental Bank of Commerce New Delhi
State Bank Mysore (State Bank of India associate bank) Bangalore